Spektaklom do kraja prvog kola! “Boginja” i “Stara dama” pred prvim izazovima!

Prvi meč programa u ponedeljak, vodi nas na stadion Via del Mare, na kome domaće Leće od 18:30 dočekuje Atalantu.

Pošto je Gasperinijev tim imao odličnu sezonu, krunisanu plasmanom u Ligu Šampiona i osvajanjem prvog evropskog trofeja, pobedom nad Leverkuzenom u finalu Lige Evrope sa 3:0, sasvim zasluženo usledio je meč Superkupa Evrope, nakon kojeg se Atalanta vraća obavezama u domaćem prvenstvu.

Protivnik, dobropoznata ekipa Lećea, pokušaće da iskoristi umor gostiju, te da na debiju u novoj sezoni „ukrade“ bitne bodove.

Igrajući od sjaja do očaja, Leće je uspelo da se spase, pa da u borbi za opstanak sa 38 bodova ostane na 14. mestu, ali svega sa 3 boda više od Frosinonea, koji se vraća u Seriju B.

Zbog svega toga, jasno je da će ovaj tim morati da poradi na koncentraciji, koja ih je mnogo puta prošle sezone napuštala i zbog koje su bili na rubu propasti.

Kada je reč o Atalanti, malo ko može pronaći zamerki na rad Đan Pjera Gasperinija, nakon svega učinjenog prošle sezone, zbog čega bi upravo u novoj, „Boginja“ smela da se odvaži, te da ozbiljnije napadne sam vrh.

Oba puta prošle godine, u kakvoj god trenutnoj formi bila, Atalanta je uspela da izađe na kraj sa Lećeom.

Nakon što je pred svojom publikom u Bergamu slavila sa 1:0, u finišu prošle sezone, Atalanta je na ovom zdanju uspela da slavi sa 0:2 i tako bez primljenog gola nadmudri tim Gotija.

Može li i ovoga puta Atalanta doći do slavlja nad Lećeom ili su se u ekipi domaćina mnoge stvari promenile na bolje?

Za sam kraj prvog kola Serije A, put nas vodi u Torino, gde sa Alijanc stadiona imamo prilike da od 20:45 pogledamo sjajan meč, u kome će Juventus ugostiti povratnika u najviši rang, ekipu Koma.

Komo je jedna od najsimpatičnijih priča prethodne sezone i tim koji je predvođen Robertsom sa klupe i svojim vlasnikom, Fabregasom, uspeo da se dokaže u Seriji B, gde je sa 73 boda osvojio drugo mesto ispred Parme i tako nakon 21 godine dospeo do Serije A.

Ekipu Koma, sada i u najvišem rangu, predvodiće Patrik Kurtone, momak koji je posle epizode u Milanu ostao potpuno zaboravljen, pa će u svojoj 26. godini dobiti priliku da se dokaže na najvišoj sceni.

Iako sezona Koma nije počela na najbolji način, eliminacijom od Sampdorije u prvom kolu kupa Italije, ono najbitnije tek sledi, a već na startu Komo gostuje najtrofejnijem timu Italije, ekipi Juventusa!

Iako je Juventus prethodnih godina daleko od „Skudeta“, navijače „stare dame“ može radovati činjenica da će Juventus ponovo nastupiti u Ligi Šampiona, a da pored toga osvajanje kupa Italije prošle sezone dokazuje da klub konačno uspeva da stane na noge.

Posle odličnog prvog dela sezone, tim Juventusa potpuno staje nakon poraza od Intera, za kojim je na kraju iste kasnio čak 23 boda.

Ipak, minimalna pobeda nad Atalantom u finalu kupa, može se smatrati krunom sezone, gde sada u novu, pod vođstvom Tijaga Mote, Juventus ulazi potpuno motivisan!

Daglas Luiz i Kepren Tiram, najveća su pojačanja letnjeg prelaznog roka, uz koja kada dodamo Vlahovića, zaista imamo jedan sjajan tim, koji će moći puno toga da pokaže.

Na prvoj prepreci, Juventus slovi za ogromnog favorita, a nakon pune 21 godine od njihovog poslednjeg susreta, može li Juventus ponovo do pobede protiv Koma?

Šok na startu u režiji najveće senzacije ili rutinska pobeda „Bjankonera“ za dobar početak?

Promocije sponzora

Najnovije na 2ka.rs

Promocije sponzora