“Stara dama” u “gradu ljubavi”!

Za kraj drugog kola italijanske Serije A, selimo se u grad ljubavi, iz koga u terminu od 20:45 sa Bentegodija pratimo susret Verone i Juventusa.

Nakon povlačenja sa Specijom od pre dve sezone i onim nestvarnim susretom baraža, preko izvlačenja prethodne sezone, Verona mora da dokaže da joj je mesto u društvu najboljih.

Ovakve tvrdnje, tim Zanetija počeo je da dokazuje već na startu nove sezone, na kome je bio više od uspešan u meču protiv Napolija.

Nakon prvih četrdeset i pet minuta, koji su potpuno pripali gostima, domaća Verona uspela je da preko Roče Liveramenta u 50. minutu dođe do prednosti od 1:0, a da potom u nastavku meča uz dva gola Danijela Moskere, dođe do ubedljive pobede od 3:0.

Nemilosrdna bila je i “Stara dama”, koja je nakon godina suše i osvajanja trećeg mesta u Seriji A, konačno uspela da osvoji trofej kupa Italije, nakon koga napada i “Skudeto”, pod novim trenerom, Tijagom Motom.

Njegov debi na klupi Juventusa otpočeo je sjajno u duelu protiv debitanta u Seriji A, povratnika u društvo najboljih posle 21 godine, ekipe Koma.

Svaki nedostatak iskustva gostiju, “Bjankoneri” su uspeli da kazne, pa je tako tokom prvog dela igre, prednost na stranu tima iz Torina doneo Embangula, da bi pred sam kraj prvog dela, Timoti Vea duplirao prednost.

Pitanje pobednika bilo je rešeno pred sam kraj duela, kada u prvom minutu nadoknade do gola uspeva da dođe i Kambijaso, koji “zakucava” konačnih 3:0.

Protiv Juventusa, Verona ne zna za trijumf na poslednjih pet susreta, gde je posle četiri vezana poraza, u poslednjem nastupu na Bentegodiju sa “Starom damom” odigrala 2:2.

Da li će fudbaleri Verone uspeti da zaustave nalet Juventusa ili ozbiljnija borba za tron počinje u Torinu?

Promocije sponzora

Najnovije na 2ka.rs

Promocije sponzora