Rivalstvo se nastavlja u Madridu! Mogu li “crno-beli” srušiti “kralja”?

Neočekivano, spletom čudnih i “prljavih” okolnosti, dobili smo jedno veliko rivalstvo čiji nastavak pratimo u četvrtak od 20:45, kada u ViCink Areni ekipa Real Madrida dočekuje Partizan!

Nakon što je neočekivano poražen od Unikahe u finalu Superkupa Španije, Real je frustrirao svoje navijače porazom od Lejma Korunje, ekipe koja se tek priključila ACB Ligi!

Sve je kulminiralo gostovanjem u Minhenu, u kome je od Bajerna ekipa Reala poražena 97:89, gde ni 19 poena Kampaca ni još 18 Džanana Muse, Realu nisu doneli željenu pobedu.

Nakon tri poraza u nizu, Ćus Mateo i njegov tim, ponovo je nakon velikih muka konačno uspeo da dođe do prve pobede u sezoni, kada je na domaćem parketu minulog vikenda, pala ekipa Saragose, rezultatom 101:95.

Ne može se Partizan pohvaliti pobedom, ali može daleko boljom igrom od “kraljevskog kluba”.

Malo je nedostajalo Partizanu da iz Vitorije konačno pođe sa pobedom, ali je u “začaranoj” areni Baskonija slavila sa 88:82, pa tako slomila otpor odličnih Beograđana.

Na tom meču, u taboru “crno-belih”, briljirao je Džons sa 22 poena, dok je Dejvis dodao 20, pa će Obradović imati vremena da uz izuzetno atletski potkovan tim, pripremi plan za osvetu u Madridu!

Kada je reč o ABA ligi, Partizan tamo ostaje besprekoran, pa posle istorije protiv Borca i pobede u Subotici, Cibona pada u Beogradu sa 113:78, a moral u ekipi Obradovića nastavlja da raste!

Motiv za pobedom ostaje prevelik, a forma Real Madrida – gotovo nikada gora, zbog čega Partizan može tražiti svoje šanse!

MADRID, SPAIN – APRIL 27: Players of Real Madrid and Partizan Mozzart Bet Belgrade fighting on court during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Play Offs Game 2 match between Real Madrid and Partizan Mozzart Bet Belgrade at WiZink Center on April 27, 2023 in Madrid, Spain. (Photo by Jesus Orihuela/Euroleague Basketball via Getty Images)

Nakon već sada opevane tri pobede Partizana u nizu, Madriđani su posle potpunog preokreta i pobede od 3:2 u top 8 fazi od pre dve sezone, slavili još dva puta prošle godine – podigavši niz na pet uzastopnih pobeda!

Da li će Ćus Mateo u problemima, a Partizan blizu pobede u Madridu ili će Real ponovo imati devet života i doći do šestog uzastopnog trijumfa protiv Partizana?

Ko ostaje bez trijumfa nakon prva dva kola Evrolige?

Promocije sponzora

Najnovije na 2ka.rs

Promocije sponzora