Osveta Švajcarcima ili nastavak niza bez trijumfa?

Do kraja dana preostaju mečevi u nama najbitnijoj, grupi A4 gde mečeve trećeg kola pratimo u Mursiji i Leskovcu. Derbi grupe čini meč u kome od 20:45 u Mursiji, selekcija Španije dočekuje Dansku, a onaj daleko bitniji u našoj zemlji, pratićemo u istom terminu.

Za kraj programa u subotu, ostajemo u Leskovcu gde od 20:45 naša Srbija igra meč protiv Švajcarske.

Oslabljena neigranjem najboljih pojedinaca, koji su iz raznih razloga otkazali nacionalni dres, Srbija je jednom muškom partijom, uspela da odoli pred šampionom Evrope pa meč protiv Španije okonča bez golova.

Kada se činilo da će konačno krenuti na bolje, a Srbija zaigrati nalik kvalifikacijama za Mundijal, Danska nas je vratila u realnost, a Gronbaek u 36. minutu i Poulsen u 61. doneli su Dancima pobedu od 2:0.

Gori od nas, jedino su ostali Švajcarci, koji uprkos odličnom pristupu nisu uspeli da odnesu bodove iz Danske, gde su u samoj završnici sa dva igrača manje poraženi sa 2:0.

Onda uprkos igraču više, Švajcarci nisu uspeli da se nametnu ni protiv Španije, od koje su poraženi sa 1:4, pa će baš kao i naša selekcija potražiti prvi trijumf.

Švajcarci su odličnom igrom došli do četvrtfinala Eura, gde u nesrećnom spletu ostaju poraženi od Engleske, a potom beleže još dva, pomenuta poraza.

Naši, još od priprema sa Švedskom, ne znaju za pobedu, odakle na poslednjih pet susreta beležimo tri remija i dva poraza, zbog čega ovaj meč ostaje izuzetno važan.

Još bitniji, ovaj meč ostaje zbog činjenice da su Švajcarci sa nama uspeli da izađu na kraj na Mundijalima 2018. i 2022. godine, pa direktno uticali na našu eliminaciju, a da li je konačno vreme za osvetu ili sa Piksijem i nakon tri kola, Srbija gleda ka Ligi B?

Novo nezadovoljstvo igrom nacionalnog tima ili “treća sreća” protiv Švajcarske?

Sa kog mesta u ovog grupi Srbija putuje u Kordobu na novi megdan šampionu Evrope?

Promocije sponzora

Najnovije na 2ka.rs

Promocije sponzora