“Večiti” u Beogradu i Istanbulu otvaraju 3. kolo Evrolige!

Sva uzbuđenja tokom trećeg kola Evrolige nama dolaze već u utorak, kada na parket izlaze oba “večita rivala”!

Nastavljamo sa praćenjem nove sezone Evrolige, gde već na startu trećeg kola od 19:45 imamo prilike da ispratimo novi spektakl u kome se u Istanbulu sastaju neporažene ekipe Fenerbahčea i Crvene zvezde.

Uspela je Crvena zvezda da se provuče protiv Pariza na gostovanju gde je slavila sa 77:80, da bi kod kuće tokom drugog kola uspela da “osveti” Partizan, pobedivši Baskoniju.

Odlična partija Crvene zvezde, donela je drugu evroligašku pobedu, u kojoj su do konačnih 78:71 briljirali Ajzea Kanan sa 19 poena, kao i Bolomboj sa 15 i Kalinić sa 12.

Kako bi se konačno uspostavio red, Crvena zvezda je bila odlična i protiv Igokee, nad kojom je slavila uz ubedljivih 91:68, za polovičan učinak u ABA Ligi, nakon čega Sferopulosov tim visoko podignute glave odlazi u Istanbul!

Protivnik je ekipa Fenebahčea, koja pored dve pobede u domaćem prvenstvu, na startu Evrolige ostaje besprekorna u odnosu 2:0. Prvenstveno je pao Olimpijakos, da bi na drugoj strani Istanbula Efes bio poražen sa 78:83. Kolson sa 16 poena i odlični Boldvin koji je dodao 15, poveli su Fenerbahče ka novoj pobedi, kojom samo raste samopouzdanje u redovima ekipe Jasikevičijusa.

Nekadašnji igrači Crvene zvezde, Boban Marjanović i Marko Gudurić, pokušaće da sada sa timom iz Istanbula sačuvaju maksimalni učinak, dok će Kalinić kao dobro poznati igrač Fenera, crveno-belima pokušati da donese i treći trijumf!

Ako neko može zazirati od srpskog šampiona, to je svakako ekipa Fenerbahčea, koja je od Crvene zvezde poražena četiri od poslednjih pet puta kada su se sastali, dok je Fener svoju poslednju pobedu upisao 2022. godine.

Slavila je Zvezda dva puta u Beogradu, a potom i u Istanbulu u poslednjem odigranom susretu ovih rivala, zbog čega se, nakon svega prikazanog može nadati najboljem!

Samo će jedan tim ostati u vrhu tabele nakon trećeg kola, a da li će to biti Jasikevičijusev Fener ili Crvena zvezda ponovo pronalazi put ka pobedi u Istanbulu?

Za kraj evroligaškog programa u utorak, nastavak trećeg kola vodi nas u prestonicu Srbije, grad Beograd, gde od 20:45 u Beogradskoj Areni, ekipa Partizana dočekuje Bajern.

Nakon neuspešne turneje u Španiji, ekipa Partizana sa skorom 0:2, pored dobre igre mora napasti i prvu pobedu, a odličnu priliku za to imaće protiv ekipe Bajerna. Vodio je Partizan u Vitoriji protiv Baskonije, da bi do kraja ostao poražen sa 88:82.

Vodio je Partizan i u Madridu, te igrao u egalu sa ekipom Reala sve do poslednje deonice, kada tim Ćus Matea dolazi do prednosti i konačne pobede 93:86.

Uprkos impresivnom učinku u ABA Ligi, od 4:0, navijače zanimaju pobede u Evroligi, a kako ih Partizan nije ostvario na uvodnim gostovanjima, u punoj Areni sve staje u meč protiv tima iz Minhena. Ono što nije uspeo Partizan, uspeo je Bajern u Minhenu, kada je na otvaranju sezone slavio protiv Reala sa 97:89, ali nakon vicešampiona, Bajern nije mogao i protiv šampiona, PAO-a, protiv koga je u Atini poražen sa 94:79.

Džons, Dejvis i Braun, posle Vitorije i Madrida rastu u prave predvodnike “crno-belih” ove sezone, pa ostaje da vidimo kakav će njihov učinak biti protiv ekipe iz Minhena!

, basketball player of Bayern, at the Euroleague match against Partizan Belgrade, at Belgrade Stark Arena. Belgrade, 08.02.2024. photo: Nebojsa Parausic / MN PressBASKETBALL, EUROLEAGUE, PARTIZAN, BAYERN MUNICH

Nejpir će ponovo sa druge strane uz podršku Vojtmana, Bukera i Edvardsa pokušati sa sruši Partizan, protiv koga će nastupiti i nekadašnji igrači Lučić i Madar!

Nakon tri vezane pobede Partizana, Bajern je uspeo da se revanšira pobedivši naredna tri puta, a posle dva trijumfa u Minhenu konačno i u Beogradu u prošlogodišnjoj drami, 78:79.

Ostaje da vidimo da li je Partizan iz prva dva susreta uspeo da izvuče pouke, te da li će konačno izvući i pobedu protiv Bajerna ili tim iz Minhena drugi put zaredom odnosi trijumf iz Beograda?

Partizan do prve pobede ili dna tabele?

Promocije sponzora

Najnovije na 2ka.rs

Promocije sponzora