Pionir “gori” dok “ponos Izraela” dočekuje “Grobare”!

Čitava sedmica podređena je praćenju Evrolige, čije duplo kolo pratimo od utorka sve do petka.

Nakon što su “večiti” uspešno završili treće kolo, start četvrtog i termin od 20:05 ostavlja nas u Beogradu, gde će u Dvorani Aleksandar Nikolić ekipa Partizana gostovati Makabi Tel Avivu.

Kako je zbog situacije u Izraelu bio primoran da potraži novo “skrovište”, Makabi je od prošle sezone svoj dom pronašao u Beogradu, a kao znak zahvalnosti “crno-belima”, ekipa iz Izraela uručila je 70 karata za najvatrenije pristalice Partizana.

Neuspešan niz gostovanja u Španiji, nakon poraza u Vitoriji i Madridu konačno je završen, a Partizan je u potpunoj kontroli igre, konačno stigao do prve pobede, slavivši protiv Bajerna sa 86:78.

Imao je Partizan “više od igre”, pa je kroz prve tri deonice, uprkos padu u poslednjoj, uspeo da bez velike tenzije obraduje svoje navijače, prvom pobedom u novoj sezoni Evrolige.

U timu Željka Obradovića, kao najefikasniji uspeo je da se istakne Braun, koji je ubacio 22 poena, a pored koga su odlični bili Karlik Džons sa 14, te Bonga, Tajrik Džons i Ntilikina koji su dodali po 13.

Posle fantastične timske predstave, vreme je za megdan “Ponosu Izraela”, koji je na prva tri susreta ostao na odnosu od 2:1.

Slavio je Makabi na otvaranju, gde je u Beogradu bio bolji od Asvela, rezultatom 89:82, da bi posle poraza od Monaka 85:79, ponovo Beograd bio “taličan” po Makabi, koji je u dramatičnoj završnici srušio Efes sa 93:91.

Li, Hord, Blat – samo su neki od istaknutih košarkaša Makabija tokom uvodna tri duela, zbog čega ekipa Partizana mora obratiti dodatan oprez, u susretu sa još jednom ekipom koja pored individualnih kvaliteta, poseduje odličan timski kontinuitet pod vođstvom Odeda Kataša.

during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade v Maccabi Playtika Tel Aviv at Stark Arena on January 12, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Dokaz tome, upravo je utakmica protiv Efesa, u kojoj pored konstantnog poenterskog egala, Makabi nijednog trenutka nije srljao, već je do pobede stigao mirno i staloženo, ne dozvolivši gostima nikakvu senzaciju u poslednjoj deonici.

Li je meč završio sa 23 poena, Hord je ostao na 18, a pored 14 poena Blata, dvocifren je bio i Rivero, koji je dodao 10 poena, u drugoj pobedi Makabija “kod kuće”.

Privremeni domaćin, pokušaće da stigne do treće pobede u nizu, upravo u Beogradu, gde je Partizan apsolutni favorit, uvek i protiv svih!

Tako je kao domaćin u Beogradu, Partizan slavio poslednja četiri puta protiv Makabija, a poslednji uz veliku pompu i preokret dok je kao domaćin u našoj prestonici, Makabi na startu prošle sezone bio ubedljiv sa 96:81.

Ostaje da vidimo da li je novi tim Željka Obradovića sakupio dovoljno iskustva za megdan sa najboljima i da li posle četvrtka i Makabi i Partizan ostaju na odnosu 2:2?

Druga pobeda Partizana u nizu ili pak treća vezana Makabija u Beogradu?

Promocije sponzora

Najnovije na 2ka.rs

Promocije sponzora