Bavarci ostaju na čelu ili “švabe” stižu u vrh nakon derbija kola!

Novi vikend je pred nama, a sa njim i najbolji fudbalski mečevi širom Evrope…

Kada je reč o tome, jedan od njih pratimo na kraju subotnjeg programa sedmog kola Bundeslige, kada se u subotu od 18:30 na Alijanc Areni u Minhenu, sastaju Bajern i Štutgart.

O rivalstvu ovih klubova ne treba trošiti puno reči, a dok su se Bavarci deklarisali kao neprikosnoveni vladari Nemačke, “Švabe” su nakon godina provedenih u senci i sezona u kojima su bili blizu “cvajte”, konačno uspele da pomrse račune, pa da prošlu sezonu završe na drugom mestu, upravo ispred Bajerna!

Od početka nove sezone, sa Vinsentom Kompanijem, Bajern je uspeo da ostane na čelu tabele, sakupivši 14 bodova iz šest susreta, uz fantastičnu gol-razliku 20:7 dok je Štutgart ostao na osmom mestu sa 9 bodova, pod vođstvom tvorca uspeha, Henesa.

Jedini poraz u novoj sezoni, ostao je Štutgartu zabeležen u prvom kolu, kada je Frajburg slavio 3:1, odakle nakon pet narednih kola, Štutgart ostaje ekipa koja je upisala dve pobede i tri remija.

Ispuštena je pobeda protiv Majnca, kada su “Švabe” imale ubedljivu prednost, a onda remizirale 3:3, da bi u narednim remijima, u poslednja dva kola, Štutgart “spašavao” u nadoknadi vremena, protiv ekipa Volfsburga, kada je meč završen 2:2 i Hofenhajma pre pauze, kada Demirović donosi 1:1.

Ipak, Štutgart je znao i da zablista, pa je tako Mehengladbah poražen sa 1:3, a potom i Dortmund uz ogromnih 5:1 što samo govori o tome da ukoliko “Švabe” ponovo uspostave kontinuitet – ostaju predviđeni za sam vrh tabele.

Kada je reč o Bajernu, ekipa Vinsenta Kompanija imala je odličan start sezone, u kojoj su redom padale ekipe Volfsburga, Frajburga, Kila i Verdera, uz ogromnu pobedu nad Dinamom iz Zagreba u Ligi Šampiona, 9:2!

Presekao ih je remi protiv aktuelnog šampiona, ekipe Leverkuzena, gde je Pavlović doneo spas na Alijanc Areni za konačnih 1:1 protiv Bajera, nakon čega Bajern ostaje poražen na Vila Parku 1:0, a potom bez čitavog plena u odličnom meču protiv Frankfurta, koji je na kraju završen 3:3!

Pored Kejna koji je na 5 golova i toliko asistencija, u redovima Bajerna sjajno je otvorio Olize, koji pored četiri gola ostaje na 3 asistencije i uz Musijalu sa 3 gola, čini glavne uzdanice Kompanija!

Sa druge strane, Henesu je u prvi plan iskočio odlični Demirović., koji je kao i Kejn ostao na pet golova, dok se reprezentativac Nemačke, Deniz Undav zadržava na četiri data gola!

Nakon dva remija od 2:2 iz 2022. godine, posle dve pobede Bajerna, konačno je i Štutgart uspeo da dođe do trijumfa, kada je u poslednjem odigranom susretu, slavio na Mercedes-Benz Areni 3:1, pa ostaje da vidimo šta nas očekuje ovoga puta?

Mogu li “Švabe” biti uzrok trećeg uzastopnog neuspeha Bajerna ili novom pobedom Bavarci ostaju na čelu tabele?

Šta donosi derbi sedmog kola Bundeslige?

Promocije sponzora

Najnovije na 2ka.rs

Promocije sponzora