Brazil, Španija, Kolumbija… Nastavlja se reprezentativna fudbalska revija!

Nema klupskog fudbala – nema problema!

Elitni prijateljski reprezentativni mečevi, ne ostavljaju nas ravnodušne ni ovog vikenda, pa u petak sledi prava fudbalska poslastica!

Sve je manje vremena pred poslednje pripreme za Euro, pa u prvom od četiri prijateljska meča koliko ih gotovo sve reprezentacije imaju do starta takmičenja u Nemačkoj, sa Johan Krojf Arene, od 20:45 pratimo Holandiju i Škotsku.

Škotska je ponovo fantastična bila kroz kvalifikacije i obezbedila drugi uzastopan nastup na Euru, a nakon što je kroz plej-of Lige Nacija eliminisala Srbiju, za Euro 2024. godine nije nilo problema, kada je pored Španije iz grupe A, Škotska obezbedila direktan plasman.

Mučile su se i “Lale”, ali je nakon pobeda nad Grčkom sve bilo jasno, pa su i Holanđani uz Francuze našli put ka Euru i nisu dozvolili nikakvu potencijalnu senzaciju.

Iako je meč prijateljskog karaktera, u zgusnutom rasporedu klupskog fudbala, svaki meč itekako znači – pa će u jednom od njih, oba tima poželeti pobedu! Iako deluje bezazleno, Škoti ostaju bez pobede na poslednjih pet mečeva, pa tako posle poraza od Engleske i Francuske u prijateljskim mečevima, na poslednja tri u kvalifikacijama nisu uspeli da izbegnu poraz od Španije, dok je protiv Norveške i Gruzije viđen svega remi.

Za to vreme, Holanđani nisu imali puno mesta za kalkulacije, te su posle minimalnih i iscprnih pobeda protiv Irske i Grčke, sav bes iskalili na nejakom Gibraltaru, pobedom od 0:6 u poslednjem kvalifikacionom meču. Mečeva ovih selekcija, kroz istoriju je bilo mnogo, dok je Škotska pored slavlja na Svetskom prvenstvu 1978. godine, uspela da slavi još samo u kvalifikacijama za Euro 2003. godine.

Opet će Holandija biti favorit, a sve svoje igračko znanje, pokušaće da istakne u Amsterdamu!

Da li će ovaj meč na kraju dobiti pobednika i kome će ovaj pripremni duel proći u boljem sećanju?

U prvom od nekoliko poslednjih koraka do Eura, ko će se na kraju radovati?

Brazil, Španija, Kolumbija – stihovi su jugoslovenskog evergrina, ali i dobar šlagvort u prazničnu reprezentativnu atmosferu, u kojoj gledamo sam krem prijateljskih susreta.

Tako na kraju programa u petak, sa Vemblija u Londonu, od 21:30, pratićemo prijateljski meč Španije i Kolumbije.

Kako su kvalifikacije Južne Amerike za Svetsko prvenstvo 2026. u punom jeku, jasno je da Kolumbija puna elana ulazi u meč, nakon što je na prvih šest kvalifikacionih susreta ostala bez poraza, pobedivši Brazil i Paragvaj, a zatim i Venecuelu i Meksiko u prijateljskim mečevima.

Daleko je od toga da je igra Španije nešto lošija, naročito nakon što je “Crvena furija” na kraju bez problema zatvorila priču oko plasmana na Euro, te pred kontinentalno takmičenje ne preostaje ništa do dobre pripreme, koja bi mogla početi ovim duelom.

Kao što smo već naglasili, Kolumbija je bez poraza na poslednjih 19 mečeva, što kvalifikacionih, što pripremnih, te je jasno i da u Englesku stižu, željni da pomere Špance iz zone komfora!

Za to vreme, Španija je nanizala osam trijumfa, te posle sramotne partije i poraza od Škotske, za drugi neuspeh i ne znaju, pri čemu su uspeli da osvoje i Ligu Nacija!

Dva puta su ove selekcije delile teren i oba puta u prijateljskim mečevima, gde je posle slavlja Španije 2003. godine, Kolumbija sa njima remizirala 2017. godine, zbog čega se nada da bi do uspeha mogla da dođe i ovog puta!

Da li će Kolumbija nastaviti niz bez poraza ili će Španija nastaviti niz pobeda – saznaćemo u sjajnom duelu, koji ćemo pratiti iz Londona!

Promocije sponzora

Najnovije na 2ka.rs

Promocije sponzora