Đirona i “Orlovi” napadaju Euro!

Rukometaši Srbije ovog petka počinju takmičenje na Evropskom prvenstvu, koje se održava u Nemačkoj.

Naši “Orlovi” smešteni su u grupi C, gde će se takmičiti sa selekcijama Mađarske, Crne Gore i Islanda.

Svi mečevi naše selekcije, odigraće se u Minhenu.

Prvi meč, naša selekcija odigraće u petak od 18 časova, kada će se sastati sa Islandom.

Pred sam start takmičenja, govorio je i naš selektor Toni Đirona, koji polako Srbiju uspeva da vrati na rukometnu svetsku mapu!

Kako je preneo RSS, Đirona je izjavio: “Naša grupa je najujednčenija na prvenstvu. Četiri ekipe koje u svakoj utakmici mogu da prevagnu na svoju stranu i to će sve biti teški i izazovni dueli. U drugim grupama, favoriti su izrazitiji, dok kod nas to nije slučaj. Verujem u mogućnosti svog tima, ali Island je ekipa koja ima igrače sa najboljim individualnim kvalitetima u napadu”.

Govoreći o prvom protivniku, Đirona je dodao da: “Island ima mnogo igrača koji mogu da naprave razliku u igri jedan na jedan. Mnogo trče i drže visok tempo, ali znamo svoje prednosti i trudićemo se da ih adekvatno iskoristimo. Verujem u adekvatnu odbranu, dobru rolu naših golmana i da uz kvalitetan napad koji možemo da pružimo, imamo čemu da se nadamo na otvaranju prvenstva”.

Podsetićemo, rukometno Evropsko prvenstvo počelo je u četvrtak, kada je na startu takmičenja u grupi A, selekcija Nemačke savladala Švajcarsku sa 27:14 (13:8)

Meču u Dizeldorfu, prisustvovalo je 53.586 gledalaca, što je novi rekord posećenosti jednog rukometnog meča.

Evropsko prvenstvo, igraće se u šest grupa sa po četiri tima, odakle najbolja dva iz svake grupe, prelaze u drugu fazu i formiraju nove dve grupe od po šest timova.

Danas su na programu mečevi u grupama B i C, gde pored susreta Austrije i Rumunije, od 18 časova pratimo meč između Srbije i Islanda, dok u drugom terminu od 20:30 sledi drugi okršaj naše grupe, kada se sastaju Mađarska i Crna Gora, uz klasik evropskog rukometa, u kome Španija igra protiv Hrvatske.

Promocije sponzora

Najnovije na 2ka.rs

Promocije sponzora