Hamilton u Ferariju – transfer dana!

Navikli smo na fudbalske transfere, koji naročito u smiraj prelaznih rokova znaju da odjeknu kao “bomba”, ali je današnji pobednik onaj koji je daleko od sportova sa loptom! 

Luis Hamilton spreman je za senzacionalan prelazak u Ferari 2025. godine, a odluka o njegovoj budućnosti očekuje se u narednim danima! 

Još uvek nije jasno da li je do konačnog ugovora došlo, ali je sigurno da su pregovori u poodmakloj fazi, zbog čega bi ozvaničenje moglo da padne do kraja nedelje! 

Ferari je dugo godina unazad bio zainteresovan za Hamiltonove usluge, ali su svi pregovori ranije propadali jer je sedmostruki prvak sveta smatrao da mu je Mercedes bolji put do uspeha. 

Međutim, nakon što je u poslednjim trenucima pretprošle sezone izgubio titulu, a prošle ostao u dubokoj senci Maksa Ferštapena, Hamilton bi nakon dve izazovne sezone mogao da napusti Mercedes i konačno pređe u Ferari

Iako je sa Mercedesom potpisao potpisao višegodišnji ugovor, koji je obuhvatao 2024. i 2025. godinu, čini se da je za drugu sezonu stajala samo opcija, po kojoj će Hamilton iskoristiti klauzulu o “bekstvu” i što dalje znači, da će ako potpuše za Ferari moći da se novom timu priključi 2025. godine. 

Naravno da iz tabora oba tima odbijaju da komentarišu ovu situaciju, a mi u narednim danima očekujemo razrešenje! 

Delovalo je da je Mercedes naučio lekciju nakon 2022/23. i da će Hamilton pokušati da napadne novu titulu u njihovom timu, ali i dalje ostaje nejasno da li je možda njihovo neshvatanje doprinelo tome da u Hamiltonu proradi “okidač” i nakon toliko godina konačno promeni sredinu. 

Hamilton je u Mercedes stigao 2013. godine, a da li je sada blizu njegov premeštaj u italijanski Ferari? 

Promocije sponzora

Najnovije na 2ka.rs

Promocije sponzora