Ima li spasa protiv Intera? Udine cilja pobedu!

Kraj 31. kola Serije A, pratimo sa Frijulija, kada se od 20:45 sastaju Udineze i Inter.

Poraz od Atletiko Madrida raspršio je snove “neroazura” za napad na “ušati”, ali pod komandom Simone Inzagija još jednom sezonu ne možemo okarakterisati lošom, naročito nakon što posle 30 kola, Inter ubedljivo zadržava prvu poziciju sa 79 bodova.

Kako nakon ispadanja iz kupa Italije, a potom i Lige Šampiona nema drugih ambicija, Interu ne preostaje ništa nego da na poslednjih osam susreta u Seriji A, pokuša da što pre reši pitanje “Skudeta”, do koga mu je matematički ostalo svega tri pobede.

Iako je Dimarko doveo Inter u prednost u Madridu, promašaji Tirama, a potom i neke greške u odbrani, dovele su do potpunog preokreta, nakon kog i u penal seriji Inter ne uspeva da se pored prednosti premesti u četvrtfinale, iako je slovio za velikog favorita.

Bolan poraz, doneo je i remi protiv Napolija od 1:1, u meču u kome nikome nije bilo do fudbala, da bi u poslednjem kolu Inter ipak uspeo da se konsoliduje i slavi protiv Empolija 2:0, golovima Dimarka i Sančeza.

Do kraja sezone, Inzagiju ne preostaje ništa drugo do mirne završnice, uz priliku da testira sve svoje igrače, pa i one koji su imali nešto manju minutažu.

Za to vreme, daleko uzbudljivije biće u Udinama, gde se ekipa Udinezea sa 28 bodova nalazi tik iznad zone ispadanja, pa sezona ima dug put do opstanka u eliti.

Nakon velike pobede nad Lacijom od 1:2 u Rimu, Udineze nije uspeo da se iznese sa Torinom, od koga je poražen sa 0:2, dok je protiv Sasula osvojen svega bod kada Tuavin uspeva da izjednači na 1:1, pa tako Udineze ostavi nešto dalje od opasne zone.

Poslednjih dvanaest međusobnih mečeva Udinezea i Intera, okončano je sa dva remija, devet pobeda Intera i samo jednom pobedom Udinezea, upravo na Frijuliju, kada su na startu prošle sezone slavili sa 3:1.

Usledio je ekspresan odgovor Intera, te pobede na Đuzepe Meaci od 3:1 i 4:0 na startu ove sezone, kada je u okviru 15. kola Inter imao svoj ples, a Dimarko, Čalhanoglu, Tiram i Lautaro – uspeli da pogode metu!

Protiv tradicije, jednog od najboljih timova Evrope u ovom trenutku i svakako najboljeg u Italiji, Udineze će pokušati da da svoj maksimum, te ponovi partiju od prošle sezone, a da li će im to uspeti da pođe za rukom?

Može li Udineze doći do veoma važnih bodova ili će Inter po običaju biti bolji i gotovo osvojiti Seriju A?

Promocije sponzora

Najnovije na 2ka.rs

Promocije sponzora