Istanbulski derbi za plasman u finale!

Stigli smo do polufinala turskog košarkaškog šampionata, gde nam u četvrtak predstoji pravi spektakl u kome od 19:30, pratimo prvi susret Fenerbahčea i Bešiktaša!

Četiri najboljeplasirane ekipe regularnog dela, apsolutno zasluženo uspele su da nađu svoje mesto u polufinalu, odakle predstoje prave borbe za mesto u finalu!

Efes je sa Fenerbahčeom završio regularni deo sezone sa skorom 25-5, dok su Bešiktaš i Karšijaka, ostali treći i četvrti sa identičnim skorom 21-9.

Dok u prvom polufinalnom paru pratimo susrete Efesa i Karšijake, u drugi ulazimo sa dosta više žara, gde u istanbulskom derbiju, pratimo Fenerbahče i Bešiktaš.

Oba tima, iza sebe ostavljaju odličnu sezonu, u kojoj oba tima takođe – imaju za čime da žale. Fenerbahče je slavljem nad Monakom uspeo da dođe do F4 Evrolige, gde je u polufinalu zaustavljen od Panatinaikosa, da bi i u meču za treće mesto, upisao poraz od Olimpijakosa, ne pokazavši ništa iz svog arsenala na finalnom turniru!

Sa druge strane, Bešiktaš predvođen našim Alimpijevićem, uspeo je da se domogne polufinala Evrokupa u kome je na kraju zaustavljen od Burga porazom od 2:1 u toj seriji!

Ipak, ostaje bitka za prevlast u Turskoj, prema kojoj su oba tima ušla potpuno motivisano i bez poraza u četvrtfinalnoj seriji došla do prilike da se u velikom derbiju nadmeću za mesto u finalu!

Fenerbahče je oba puta bio bolji od Petkima, pobedama od po 30 razlike, bez ikakve dileme dokazavši razliku u kvalitetu, dok je Bešiktaš dva puta slavio protiv Maniše, takođe silovito, pa sve ostaje da se reši u ovom polufinalu.

Bešiktaš je slavio kod kuće na uvodu sezone, nakon čega je Fenerbahče odgovorio silovitim pobedama i u kupu i u nastavku prvenstva, a i večeras ostaje favorit za vođstvo u ovom polufinalu!

Da li će Alimpijević uspeti da kreira senzaciju protiv Jasikevičijusa ili će Fenerbahče ostati uspešniji od Bešiktaša?

Promocije sponzora

Najnovije na 2ka.rs

Promocije sponzora