Kanzas Siti Čifsi ponovo šampioni NFL-A!

Finale sportskog vikenda doneo je 58. Superboul u kome su se u Las Vegasu u noći između nedelje i ponedeljka sastali Kanzas Siti Čifsi i San Francisko 49-ersi.

Došli smo do kraja još jedne sezone u NFL-u, a ponovo je zavesu na nju spustila ekipa Kanzas Siti Čifsa, koja je nakon drame uspela da savlada San Francisko i tako odbrani “Lombardi” trofej osvojen prošle godine!

Nakon što je Kanzas prošle sezone u velikom finalu i okršaju braće Kels savladao Filadelfija Iglse sa 38:35, nakon daleko veće drame, na kraju i produžetaka, pao je i San Francisko, rezultatom 25:22. Nakon 2005. godine i Nju Ingland Patriotsa, po prvi put je jedan tim uspeo da odbrani trofej, a Kanzasu to nimalo nije bilo lako u ovom, velikom finalu.

Meč je bio poprište velike drame, bez poena u 1/4, San Francisko je do poluvremena jedinim tač-daunom Mekafrija došao do prednosti od 3:10. Izuzetno čvrsta odbrana nastavljena je i početkom drugog dela, gde je San Francisko imao prilike da se odlepi nakon katastrofalnog bacanja Mahomsa i interfirijensa, ali je odbrana Kanzasa uprkos neverovatnim problemima u napadu – dobrom odbranom uspela da neutrališe sve. Batker postiže fajld gol sa 57 jardi – što je sada i najveći rekord u jednom Superboul meču, a Kanzas smanjuje na 10:6.

Prvi tač-daun Čifsa donosi Skantling, nakon koga Batker dodaje ekstra poen i do kraja 3/4 prenosi prednost na stranu Kanzasa od 13:10. Ipak, fudbaleri San Franciska se nisu predavali, već su u poslednjoj deonici preko Dženingsa došli do nove prednosti, dok je Batker kao prva zvezda ovog finala, sigurnim šutevima, preko fajld gola donosio egal, na kraju i izjednačenje od 22:22, čime je meč prešao u produžetke.

Ključan trenutak došao je, kada je Mahoms pronašao Hardmena za pobedu neposredno pre kraja, a ipak fokusiranija bila je ekipa iz srca Amerike, koja je na kraju zasluženo slavila!

Spektakl u Las Vegasu obeležio je i nastup na poluvremenu, kada je nakon 2011. i nastupa sa “Black Eyed Peas”-om, ponovo na najveću binu stao i “Usher”, kome su se uz izvođenje najvećih hitova pridružili Alicia Keys, “Lil’ Jon”, ali i “Will.I.am”.

“Grad kocke” ovoga puta doneo je sreću Kanzas Sitiju, koji je već od danas novi-stari šampion NFL-a!

Promocije sponzora

Najnovije na 2ka.rs

Promocije sponzora