Klop napušta Liverpul?

Došlo je vreme za rastanak? 

Nemački stručnjak odlučio je da se povuče sa mesta trenera ekipe Liverpula, nakon što mu na leto istekne ugovor sa ekipom sa Enfilda! 

Iz uprave Livepula, čelnici su učinili sve kako bi zadržali Jirgena Klopa na klupi, te su mu ponudili i novi, bolji ugovor, ali je proslavljeni nemački strateg odlučio da je kraj! 

Mogu da razumem da je za mnoge ljude ova odluka trenutni šok, posebno kada to čujete prvi put, ali mogu da objasnim ili barem da pokušam da objasnim. Obožavam apsolutno sve u vezi sa ovim klubom, obožavam sve u ovom gradu, obožavam naše navijače, tim, stručni štab… Sve. Ali to što sam svejedno doneo ovu odluku vam pokazuje da sam uveren da je to odluka koju moram da donesem” – izjavio je Klop za klupski sajt. 

Kao razloge odlaska sa klupe “Redsa” naveo je i sledeće: “Ostajem bez energije. Nemam sada problem, znao sam već neko vreme da će u jednom trenutku doći do ovoga, ali za sada sam apsolutno u redu. Međutim, znam i da ne mogu ovaj posao da radim iznova i iznova i iznova…

Liverpool manager Juergen Klopp enters the arena before the Audi Cup final Atletico Madrid vs FC Liverpool in the Allianz Arena in Munich, Germany, on 2 August, 2017. Photo: Sven Hoppe/dpa, Image: 343878464, License: Rights-managed, Restrictions: GERMANY OUT, Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP

Klop je u Liverpul stigao jeseni 2015. godine, kada je na klupi zamenio Brendona Rodžersa

Do sada, prosek poena Liverpula pod njegovim vođstvom iznosi 2.07, a uz sve to Klop je Livepulu uspeo da povrati onaj stari sjaj i donese gotovo sve trofeje. 

Osvojio je titulu prvaka Evrope, prvaka sveta, Superkup Evrope, EFL kup, FA kup, Komjuniti Šild, ali i doneo Liverpulu titulu u Premijer ligi, nakon 30 godina čekanja, kao jedini tim koji je sa trona sklonio Mančester Siti. 

Liverpul se i sada nalazi na prvom mestu Premijer lige, a jedini trofej koji Klop sa Liverpulom nije osvojio – jeste Liga Evrope, u čijoj će nokaut fazi Liverpul nastupiti, te imati prilike da kao najveći favorit osvoji i ovo takmičenje! 

Klop se od danas najglasnije pominje kao zamena za Ćavija, Karla Ančelotija u redovima Barselone i Reala, ali i kao selektor Nemačke reprezentacije, za šta je i sam izjavio da mu je velika želja. 

Opet, sa druge strane, kao njegov naslednik na klupi Liverpula, vidi se nekadašnji fudbaler kluba sa Enfilda i čovek koji je na pragu da sa Leverkuzenom prekine dominaciju Bajerna u Bundesligi, koja traje preko čitave decenije, a naravno da je reč o Ćabi Alonsu

Ako je Klop doneo odluku, svi bi je trebalo poštovati, a šta je onda najrealija opcija za zamenu na klupi, nakon gotovo 10 godina pod nemačkim strategom, kao i koja je sledeća destinacija Jirgena u nastavku trenerske karijere?

Promocije sponzora

Najnovije na 2ka.rs

Promocije sponzora