KO JE NOVI “ĐETIĆ” U REDOVIMA “STARE DAME”?

Posle Mirka Vučinića i više od decenije pauze, ponovo će “Đetić” zaigrati na dele Alpiju.

Crna Gora će prebaciti rekordnu sumu izlaznog transfera, a iz podgoričke Budućnosti, put Torina i redova Juventusa, preseliće se 17-ogodišnji Vasilije Adžić, “biser” Jadrana.

Sa svega 17 godina, Vasilije je po izboru “Gardijana” svrstan među 60 najtalentovanijih mladih igrača sveta rođenih 2006. godine, a nakon višemesečnog nalaženja na “radaru” Juventusa, Vasilije bi sa prvim danima januara trebalo da ozvaniči svoj transfer u redove “Stare dame”.

Mediji na “čizmi” nisu štedeli na pridevima kada su opisivali talenat mladog Adžića, koji će već na startu svoje fudbalske karijere imati priliku kakva se ne dobija često.

Vasilije Adžić je fudbal zavoleo zbog Lea Mesija, voli Crvenu zvezdu, a partije u dresu podgoričke Budućnosti, dovele su do toga da “Korijere delo sport”, “Tuto sport” i ostali italijanski sportski mediji, prestave kao pravog “trekvaristu” (klasičnu devetku), baš onakvu, kakva odgovara Juventusu.

Za ovaj transfer, Juventus je izdvojio cifru od oko 5 miliona evropskih novčanica, koja bi kroz bonuse mogla i dodatno da naraste, a ujedno bi, ukoliko sve prođe kako treba, transfer Adžića tako postao rekord Crne Gore, kada pričamo o transferu iz domaće lige.

U Alegrijevom sistemu, već su se odlično snašli i naši Dušan Vlahović i Filip Kostić, a da li će i Vasilije Adžić nakon afirmacije uspeti da postane dobitna kombinacija “Stare dame”?

Promocije sponzora

Najnovije na 2ka.rs

Promocije sponzora