ko (p)ostaje poslednji član švajcarske elite?

Poslednji član Superlige Švajcarske, biće poznat nakon revanša finala baraža, koji u petak od 20:30 pratimo između Tuna i Grashopersa.

Lošu sezonu iza sebe imao je Grashoper, koji je u elitnom rangu takmičenja ostao na pretposlednjem mestu, odakle je bilo jasno da će svoje mesto među najboljima, morati da traži kroz baraž.

,Ni Tun, uprkos sjajnoj seriji na kraju, nije uspeo da dostigne Sion, koji sa prvog mesta obezbeđuje direktan povratak u elitu, na koji će Tun morati da pričeka ili još jedan meč ili još jednu čitavu sezonu.

Razočarana publika, u nešto manjem broju od 10 hiljada ljudi, predvodila je Grashopers u prvom meču finala baraža, nakon koga Tun ima za čime da žali.

15.12.2018; Thun; Fussball Super League – FC Thun – Grasshopper Club Zuerich; Mickael Facchinetti (Thun) gegen Nabil Bahoui (GC) (Urs Lindt/freshfocus)

Poveli su gosti preko Gutbaba već u 52. minutu meča i svoju prednost čuvali sve do sedmog minuta nadoknade, u kome Morandi sa bele tačke postiže pogodak i donosi spas Grashoperu u remiju 1:1.

Sve će stati u još jedan duel ovih timova u kome na narednih devedeset minuta pred svojom publikom, Tun ima priliku za veliki uspeh i okončanje turobne sezone Grashopersa, koji se nema čime pohvaliti ove sezone!

Nakon što je posle dve pobede u naredna dva meča Tun odigrao remi protiv Grashopersa, uloga blagog favorita ostaje na strani domaće ekipe, a da li će sve to uspeti da pretoče na teren i osiguraju mesto u Superligi ili se Grashopers spašava u poslednjoj prilici za to?

Ko će zadržati poslednje, dvanaesto mesto u idućem izdanju elitnog ranga švajcarskog prvenstva?

Promocije sponzora

Najnovije na 2ka.rs

Promocije sponzora