Marat Safin – „Mortus pijan“ u finalu Australijan Opena?!

Bio je to meč u kojem je Tomas Johanson ispunio svoje „teniske snove“, bio je to duel u kojem je Marat Safin razočarao, ali i tokom kojeg je muški deo publike stalno posmatrao ložu tenisera iz Rusije. Finale Australijan Opena iz 2002. godine je bilo veoma interesantno, ali neki kontroverzni detalji koji su kasnije „isplivali“ učinili su ga još interesantnijim.

Tomas Johanson napravio je veliko iznenađenje trijumfom na Australijan Openu 2002. godine. Teniser koji je u tom trenutku nije bio plasiran među prvih 15 tenisera na ATP listi igrao je odlično do finala, a onda je u meču za titulu „šokirao“ teniski svet i posle preokreta savladao favorizovanog Marata Safina, koji je u tom meču igrao daleko ispod svog nivoa. Bilo je mnogo nagađanja zašto Marat Safin nije bio na najvišem nivou kada je bilo najbitnije, jedni su govorili da ga je „pojeo“ značaj meča, drugi da ga je sprečila sitna povreda da bude na prepoznatljivom nivou, treći da ga je koštao provod sa curama tokom turnira i „razuzdan“ život u te dve nedelje u Melburnu, ali je najkonkretniji u objašnjenju Safinove loše igre u finalu bio tada aktivni austrijski teniser Danijel Kelerer.

„Počeo sam da pijem alkohol sa 24 godine i to zato što sam video Marata Safina kako pije pred finale Australijan Opena. Tada sam pomislio kako ne mogu da uđem u najboljih 150 na ATP listi, a on igra finale u Melburnu i ne može da hoda koliko je pijan. Znao sam da neće pobediti u finalu, neverovatno koliko je bio pijan. Noć pre finala proslavljao je rođendan, a meni je izgledalo i kao da je već proslavio osvajanje titule na Australijan Openu.“ – izjavio je Kelerer za medije.

Mnogim ljubiteljima tenisa ovakve „optužbe“ na račun Marata Safina nisu bile iznenađenje, jer je Marat tokom karijere osim po dešavanjima na terenu, bio poznat i po „aktivnom“ životu van njega. Ipak, koliko god ovakve procene za Marata delovale moguće, mnogima je teško da poveruju u njihovu istinost i u činjenicu da je jedan toliko alkoholisan teniser bio u stanju da uopšte osvoji jedan set u Grend slem finalu. Očekujemo da čujemo i vaše mišljenje o ovom slučaju, a njega možete podeliti sa nama nakon što se na snimku koji je pred vama podsetite nekih od bitnijih trenutaka sa finala Australijan Opena 2002. godine.


Izvor: sportskasecanja.com

Promocije sponzora

Najnovije na 2ka.rs

Promocije sponzora