“Orlovi” lete ka Eurobasketu!

Počinje pohod “Orlova” na Eurobasket! 

Nakon odličnog Mundobasketa, na kome je Srbija osvojila srebrnu medalju, selektor Svetislav Pešić ponovo je okupio tim koji će otpočeti kvalifikacioni ciklus za Eurobasket. 

Vicešampion sveta, nalazi se u grupi G, gde će pored Finske i Gruzije, nastupiti još i selekcija Danske, odakle tri najbolje selekcije nastavljaju svoje učešće na završnom turniru. 

Deluje da u ovakvoj grupi selekcija Srbije ne bi trebalo da ima bilo kakvih problema, ali se svakom susretu mora pristupiti potpuno profesionalno, zbog čega već u petak od 20 časova očekujemo prvi pravi spektakl! 

U dvorani Aleksandar Nikolić u Beogradu, Srbija će izaći na teren protiv Finske, a u ovom meču, ostajemo veliki favoriti za trijumf! 

Na spisku selektora Pešića, nalaze se: Aleksa Avramović, Aleksa Radanov, Aleksa Uskoković, Balša Koprivica, Vanja Marinković, Dejan Davidovac, Dušan Beslać, Dušan Ristić, Luka Mitrović, Marko Gudurić, Nikola Đurišić, Ognjen Dobrić, Ognjen Jaramaz, Uroš Trifunović i FIlip Petrušev – pa će ovi momci pokušati da Srbiji već u prvom meču donesu važne bodove u borbi za Eurobasket! 

Domaćini Eurobasketa su Finska, Letonija, Poljska i Kipar, što znači da su Skandinavci već obezbedili učešče na šampionatu Evrope, pa će u meč protiv naše selekcije moći da uđu potpuno rasterećeno! 

Prvi put nakon Manile, selekcija Srbije istrčaće na parket, a mi očekujemo laku pobedu naših momaka u duelu protiv selekcije Finske!

Srbija je protiv Finske odigrala sedam mečeva, a osim poraza u kvalifikacijama za Eurobasket 2008. godine od 80:77 u Finskoj, slavila je na svih šest narednih! 

Poslednji put, Srbija je bila bolja i na završnom turniru Eurobasketa, kada je u okviru grupne faze savladala Finsku sa 100:70

Nadamo se da će “Orlovi” novom pobedom započeti kvalifikacioni ciklus. 

Nakon ovog meča, Srbija 26. februara gostuje Gruziji u Tbilisiju, posle čega se kvalifikacije nastavljaju tek u novembru, posle Olimpijskih igara u Parizu

Da li će bez problema, proteći i ovaj meč “Orlova” ili Finci unose dramu u Beogradu? 

Kompletan spisak mečeva Srbije u kvalifikacionoj grupi G:

23. februar 2024. 20:00: Srbija – Finska

26. februar 2024. 18:00: Gruzija – Srbija


21. novembar 2024: Danska – Srbija

24. novembar 2024: Srbija – Danska

21. februar 2025: Finska – Srbija

24. februar 2025: Srbija – Gruzija

Promocije sponzora

Najnovije na 2ka.rs

Promocije sponzora