Osam godina na vrhu sveta!

Osvanuo je još jedan istorijski ponedeljak kada je reč o svetskoj teniskoj ATP listi, a na njoj danas, 11. marta, naš Novak Đoković otpočinje 416. nedelju vladavine!

Pored 24 Gren slem titule, po čemu je najbolji teniser svih vremena u tom segmentu, Đoković je zaokružio još jedan veliki rekord, činjenicom da je tačno osam godina proveo kao svetski broj jedan!

Pored obaveza na Indijan Velsu, sigurno je da će Novak na mestu broj jedan ostati sve do 8. aprila, što će dovesti do toga da još jedan rekord bude oboren, a tog ponedeljka, bez obzira na sve, govorićemo o tome da će sa svojih 36 godina i 322 dana, Novak Đoković biti najstariji teniser na vrhu ATP liste i tako preskočiti Rodžera Federera i u tom segmentu.

Uprkos problemima, Novak je pobedom startovao učešće na Indijan Velsu, gde je sa 2:1 u setovima savladao Aleksandra Vukića (6:2, 5:7, 6:3), pa će se u borbi za osminu finala noćas sastati sa 20-ogodišnjim Italijanom, Lukom Nardijem.

Đoković trenutno ima 9.675 bodova dok se iza njega nalazi Karlos Alkaraz sa 8.805.

Na ovonedeljnoj listi, nije bilo većih pomeranja u prvih deset zato što masters u Kaliforniji još traje.

Treći je ostao Janik Siner sa 8.270 bodova, dok je Kiril Medvedev četvrti sa skorom od 7.715 bodova.

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, treba istaći napredak Miomira Kecmanovića, koji je napredovao za šest mesta i trenutno je 47. na svetu.

Svi ostali nisu napredovali: Laslo Đere i Dušan Lajović su pali za po jedno mesto i sada su na 36, odnosno 56. mestu, dok je Hamad Međedović pokvario plasman za tri pozicije i nalazi se na 119. mestu na ATP listi.

U nastavku sedmice, pratićemo rasplet na masters turniru u Indijan Velsu, a da li će Novak Đoković vladavinu produžiti osvajanjem novog trofeja u Kaliforniji?

Promocije sponzora

Najnovije na 2ka.rs

Promocije sponzora