“Pirati” u Ligi Šampiona kao šlag na torti svih fudbalskih priča?

Još jednom fantastičnom fudbalskom pričom ove sezone, otvaramo 33. kolo Lige 1, kada se od 21 čas sa stadiona Fransis Le Ble, sastaju Brest i Rems.

Rems je prošle godine dospeo u žižu javnosti serijom fantastičnih rezultata pod vođstvom Vila Stila – zaljubljenika u igru “Fudbal Menadžer”, zbog čega je ovaj tim zbog nedostatka licence morao da plaća kaznu nakon svake utakmice.

Sve to, bilo je apsolutno nebitno dok je Rems na kraju sezonu završio na 13. mestu, sa 51 osvojenim bodom.

Ove sezone, Rems ostaje 12. na tabeli, a osim sporadično dobrih partija, ove sezone se ne može pohvaliti nekim većim uspehom, zbog čega i vera u Stila i ove momke, polako bledi. Na poslednjih osam susreta, Rems je upisao samo jednu pobedu, nakon koje posle dva remija, na ovo gostovanje polazi sa tri poraza u nizu.

Bolji od Remsa bio je Strazbur, potom i Montpelje i konačno Klermon, koji je u jednom sjajnom meču slavio sa 4:1, pa će gosti bez cilja poći na gostovanje Brestu, kome bodovi u ovom duelu znače sve.

Pored fantastičnih priča Đirone, Štutgarta, na čelu sa Leverkuzenom, jedna od najbajkovitijih priča ove sezone dolazi nam iz Bresta, tima koji je nekoliko puta gašen i koji u svojoj istoriji nema nikakvih većih uspeha!

Onda je jasno koliko je nerealno bilo očekivati da će se Brest pre početka ove sezone kotirati kao klub koji je sada glavni favorit za plasman u Ligu Šampiona!

U kupu Francuske nije pomeren najveći uspeh, gde je Brest najdalje otišao do četvrtfinala, ipak je u ligi je svakako to slučaj, gde se sada Brest, dva kola pre kraja nalazi na trećem mestu, sa 57 bodova i dva više u odnosu na Lil, sa kojim se bori za direktno mesto u Ligi Šampiona!

Iako je dugo vremena bio čak i u šampionskoj trci, posle poraza od Liona i Monaka, Brest je ostao u prilici da se bori za treće mesto, koje iz ove perspektive vredi kao titula!

Nakon dva gorka poraza, Brest je u jednoj kanonadi slavio protiv Rena na gostovanju sa 4:5, da bi u prethodnom kolu u sasvim suprotnom meču, odigrao bez golova protiv Nanta!

Potom što je u sezonama iza nas osvajao četrnaesto, sedamnaesto, jedanaesto, pa opet četrnaesto mesto – Brest sada ima fantastičnu priliku da overi treće mesto i put u Ligu Šampiona!

Sve zasluge odlaze na račun Erika Roja, ali i fantastičnih pojedinaca, kao što su Del Kastiljo, Dumbija i Kamara!

Brest je čitave sezone krasila timska igra, sa kojom će još jedanput, na svom terenu pokušati da dođu do pobede vredne Lige Šampiona, a da li je Rems protivnik po meri za tako nešto?

U prvom delu sezone, Brest je na gostovanju slavio sa 1:2, nakon velikog preokreta, a da li će sada protiv rasterećenog Remsa moći do lakšeg trijumfa?

Gledamo li “Pirate” u Ligi Šampiona, kao šlag na torti fantastične fudbalske sezone?

Promocije sponzora

Najnovije na 2ka.rs

Promocije sponzora