Počinje Euro! “Elfi” protiv “Kelta” na otvaranju!

Došao je i taj dan kada ćemo sa osmehom dočekati start sedamnaestog kontinentalnog prvenstva Evrope, koje ćemo pratiti od 14. juna pa sve do 14. jula.

Vođeni tragovima istorije, sve do upoznavanja sa domaćinom turnira, vođeni ste u prethodnim nedeljama, sve do danas kada uz nestrpljenje očekujemo prvi sudijski zvižduk Turpana, koji će na Alijanc Areni u petak od 21 čas označiti start prve od 51 utakmice ovog Evropskog prvenstva.

Sve počinje sa domaćinom turnira, koji će na startu takmičenja u prvoj utakmici grupe A, u Minhenu dočekati Škotsku.

Nakon što je vezala loše rezultate na prethodnim reprezentativnim takmičenjima, pored smene generacija, Nemačka je bila primorana i na smenu trenera, pa će kao najmlađi selektor na ovom prvenstu, Julijan Nagelsman povesti „Majnšaft“ u pohod na tron!

Selekcija Nemačke, okupljena od fantastičnih mladih igrača, na čelu sa Musijalom i Vircem, uz iskustvo Tomasa Milera, ne bi trebalo da ima prepreka u grupi A, gde će na startu takmičenja dočekati potpune autsajdere, selekciju Škotske.

Međutim, „Kelti“ su kao takvi uspeli da ostave Halanda kod kuće, pa da se uz Španiju kroz kvalifikacije dokopaju Evropskog prvenstva, gde će nakon svih burnih trenutaka u prošlosti, pokušati da naprave iskorak i preskoče grupnu fazu.

Naravno da posao neće biti lak, naročito ne na početku gde će pred gotovo 70.000 domaćih navijača, Škoti pokušati da odole svim naletima.

NUREMBERG, GERMANY – JUNE 03: Thomas Mueller of Germany reacts during the international friendly match between Germany and Ukraine at Max-Morlock-Stadion on June 03, 2024 in Nuremberg, Germany. (Photo by Alex Grimm/Getty Images)

Kako je to mnogo puta dokazano, lopta je okrugla, a Škoti će upravo ovu krilaticu uz pritisak domaćih pokušati da okrenu u svoju korist i zabeleže povoljan rezultat.

U ovakvom odnosu snaga, Nemci gotovo nemaju prava na kiks, a zbog svega gore navedenog, ostaju ogromni favoriti da upišu prve bodove na Euru.

Sa Škotima, Nemci su se kroz istoriju sastajali 17 puta, odakle su uz 8 pobeda i 5 remija zabeležili 4 poraza, sva četiri u prijateljskim mečevima.

Poslednji put Škotska je nad Nemačkom slavila u prijateljskom susretu 1999. godine, da bi 2003. i poslednji remi bio viđen u kvalifikacijama za Euro 2004.

Nakon tog duela, Nemci su još tri puta upisali pobede, a poslednji put u kvalifikacijama za Euro 2016, kada su posle 2:1 u Nemačkoj, sa 2:3 slavili i u Glazgovu.

Jasno je da Nagelsman na ovom turniru želi da se dokaže, kao i čitav tim Nemačke, a da li će sve to postati kamen spoticanja pod velikim pritiskom na otvaranju ili Škotska jednostavno nema šansi u ovom duelu?

Promocije sponzora

Najnovije na 2ka.rs

Promocije sponzora