Ponovo Englezi do finala ili se nastavlja bajka “Lala”?

Pre proglašenja finalista, preostaće još jedan meč, koji ćemo u sredu od 21 čas pratiti sa Vestfalena u Dortmundu, a u kome će se sastati Engleska i Holandija!

Iako je još pre početka slovila za prvog favorita turnira, Engleska je baš kao i Francuska delovala potpuno neubedljivo, pa posle izlaska iz grupe C, a potom i preokreta protiv Slovačke, Englezi još jednom nisu imali definisanu ideju, zbog čega je još jednom ostala bliža eliminaciji, kada je Embolo doveo Švajcarce u prednost u poslednjoj četvrtini meča.

Međutim, Bukajo Saka nije dozvolio senzaciju, pa je fantastičnim pogotkom samo pet minuta kasnije doneo izjednačenje i spas Sautgejtu i rezultatom 1:1 odveo meč u produžetke. Ponovo su Švajcarci bili konkretniji, ali je rezultat ostao nepromenjen, zbog čega se pristupilo penalima, a za razliku od finala sa Eura 2020, ovoga puta Englezi ostaju impresivni, a Pikford brani prvi penal i vodi “Gordi Albion” u polufinale, u kome ih očekuje meč protiv Holandije.

Iako nije bilo potpune vere u Ronalda Kumana, prekaljeni fudbalski strateg uspeo je da povede Holanđane dalje iz jedne izuzetno teške grupe, pa da, iako su završili na trećem mestu, u osmini finala dobiju daleko lakšeg protivnika!

Odličnom partijom, Holandija je lako preskočila Rumune, a zatim se uputila na još jedan meč protiv senzacije turnira, selekcije Turske. Ponovo je Turska nametnula svoj ritam, a Ajkadin donosi prednost na poluvremenu i prave probleme pred “Oranje”. Ipak, za razliku od meča protiv Austrije, Turci ovoga puta nisu uspeli da odole pritisku, u kome su Holanđani u svega šest minuta došli do potpunog preokreta!

De Fraj glavom postiže pogodak za izjedančenje, a potom Kodi Gakpo još jednom gura Holanđane napred, kada u gužvi jedan od defanzivaca Turske donosi preokret autogolom!

Još jednom će Englezi biti favoriti, a da li i ovoga puta sa pravom ili se impozantan ritam Holandije nastavlja?

Da li je i ovaj neubedljiv pristup Engleza dovoljan za finale ili će želja Holanđana dovesti “Lale” na korak od ponavljanja istorije?

Do sada je bilo 22 susreta ovih selekcija, u kojima je pored 9 remija viđeno 6 pobeda Engleza i 7 Holandije. Poslednji zvanični duel, odigran je još davne 1996. godine, kada su na Euru tada Englezi slavili sa 4:1 u grupi A.

Mogu li Sautgejtovi momci konačno pokazati pun potencijal i tako ponovo doći do finala i prilike za osvajanje prvog Evropskog prvenstva ili će Holanđani posle Zapadne Nemačke, sada uspeti da pokore Evropu nakon 36 godina pauze? 

Promocije sponzora

Najnovije na 2ka.rs

Promocije sponzora