Uhapšen zbog proslave gola? 

Međunarodni incident dogodio se u turskoj Superligi, a vinovnik je Sagiv Jehezkel, fudbaler Antalijaspora.

Sve je bilo u redu do ovog vikenda, a onda je Sagiv proslavljajući gol napravio pravu pomentnju. 

Igrao se 68. minut meča Antalijaspora i Trabzona, kada je Sagiv Jehezkel postigao pogodak za 1:1 i bod svoje ekipe. 

Potom je potrčao prema kamermanima, dok je na zavoju koji je nosio na levoj ruci imao nacrtanu Davidovu zvezdu, uz ispisanu parolu: “100 dana, 7.10.“, na koju je prilikom proslave i pokazivao.

Jasno je da je Sagiv ovakvim potezom aludirao na napad Hamasa na Izrael, 7. oktobra, odnosno, broj dana koliko je 130 taoca izraelske nacionalnosti provelo u zarobljeništvu, pre nego što su konačno oslobođeni. 

Prava drama počinje nakon utakmice. Umesto da ostanu zadovoljni bodom, rukovodioci domaćeg kluba, Antalijaspora, rešili su da se oglase nakon ovog incidenta i progovore o Sagivu: “Njegov ugovor će biti raskinut, ne prihvatamo takvo ponašanje pojedinaca, pa neka nas košta i titula“, izjavio je predsednik kluba, Sinan Boztepe. 

Nakon što je ostao bez ugovora, život Jehezkela u narednim satima postao je agonija, kada ga privodi i turska policija zbog ovog postupka prilikom proslave gola, a kako je navedeno, očekuje se i postupak Fudbalskog saveza Turske. 

Od kada je prešao iz redova Hapoela Ber Ševe, ovaj 28-godišnji Izraelac je u dresu Antalijaspora zabeležio 13 nastupa i upisao 6 golova uz 2 asistencije, ali mu je poslednji, žargonski, došao glave! 

Da li je ovo prestrog potez uprave Antalijaspora, a zatim i turskih vlasti ili politici u sportu zaista nije mesto na terenu? 

Promocije sponzora

Najnovije na 2ka.rs

Promocije sponzora