Za kraj prvog kola – novi početak Turske, Debi Gruzije i derbi Portugala i Češke!

Fudbal nas nikada nije izneverio, uživali smo u četiri fantastična fudbalska dana, nakon kojih samo želimo da lopta nastavi da se kotrlja!

Utorak ostaje dan u kome ostajemo uskraćeni za jedan meč i prvi termin, pa sve startuje susretom od 18 časova, u kome se na Vestfalenu u Dortmundu, sastaju Turska i debitant ovog takmičenja, selekcija Gruzije.

Prvi test Gruzina biće ujedno i dokaz tvrdnji da li su zalutali na ovo Evropsko prvenstvo ili selekcija sa Kavkaza može pružiti zaista dobar otpor.

Nema puno kalkulacija kada je reč o Gruziji.

Sam plasman “Krstaša” na prvenstvo Evrope dovoljan je uspeh, a zašto sada kada su već u društvu najboljih ne bi ostavili srve na terenu i svoj narod učinili još ponosnijim?

Sve naravno pada na pleća Kviče Kvaraškele, glavnog junaka Gruzije, dok briga o sopstvenom golu, ostaje na leđima Mamardašvilija.

Pored Hrvatske i Velsa, Turska je uspela da iznenadi dobrim partijama, te da se nakon Evropskog prvenstva 2020. ponovo nađe u društvu najboljih evropskih selekcija, gde će sada pokušati da prekine “crni niz” učešća i konačno zakorači van grupne faze.

Iako su bili negde viđeni kao favoriti iz “senke”, Turci su se sa prošlog Evropskog prvenstva oprostili već u grupnoj fazi, pa će u meču u kome slove za favorite morati da zaigraju na pobedu, kako još jednom ne bi razočarali.

Očekuje se velika podrška selekcija Turske sa tribina, za koju će Hakan Čalhanoglu kao kapiten, sa svojim saigračima i mladim Ardom Gulerom pokušati da da sve!

Turska je protiv Gruzije odigrala 5 međusobnih mečeva, na kojima je pored 3 pobede upisala po jedan remi i na poraz, ali će ovaj meč biti upisan u istoriji kao prvi Gruzije na velikom takmičenju!

Da li će Gruziji uspeti da zavredne pažnju mnogih ili Turska jednostavno ne propušta svoju priliku?

Daleko popularniji meč ostaje onaj u kome u utorak od 21 čas sa Red Bul Arene u Lajpcigu, spuštamo zavesu na prvo kolo, a u kome će se sastati Portugal i Češka.

Pored Kristijana Ronalda, kome će ovo verovatno biti poslednje Evropsko prvenstvo, želju za dokazivanjem i velikim rezultatom gaje sigurno i Fernandeš, Feliks, Žota i Leao, sa kojima Portugal ostaje u redu favorita za napad na najviši plasman.

Šampion Evrope iz 2016. godine, deluje zaista favorit bez premca u grupi F, što će pokušati i da dokaže već u prvom kolu, kada će kao favoriti dočekati Češku!

Selekcija Češke ostavila je fantastičan kvalifikacioni ciklus iza sebe, nakon kog zbog pritiska javnosti selektor Šilhavi podnosi ostavku, a na njegovo mesto seda Ivan Hašek, koji nakon svega dve utakmice na klupi “Lokomotive” ulazi na ovo Evropsko prvenstvo.

Kvaliteta ne nedostaje, gde se pored Koufala i Součeka, napad oslanja na Patrika Šika, koji svojim kvalitetom svakako mogu napraviti problem!

Česi su nabili moral pobedama nad Maltom i Makedonijom predvođeni Hašekom, te sada ostaje da vidimo kako se mogu suprotstaviti jednom od favorita turnira, selekciji Portugala?

Od kada postoji pod imenom Češka, kao takva, ova selekcija je prvi i poslednji put slavila nad Portugalom u četvrtfinalu Evropskog prvenstva 1996. godine, nakon čega “Salasao” uspeva da slavi i 2008. u grupi A, zatim 2012. kada su se ovi timovi sastali u četvrtfinalu Eura, a konačno još dva puta u Ligi Nacija, odigranoj pre dve godine.

Mogu li Česi sada iznenaditi sa novim selektorom ili će Portugal dokazati zbog čega nakon osam godina u poslednjem plesu Ronalda, ponovo napada tron?

Promocije sponzora

Najnovije na 2ka.rs

Promocije sponzora